Spotify Business

Spelar du musik i verksamheten?
Då är Spotify Business något för dig - en helt unik musiktjänst speciellt framtagen för företag.

Jämför versioner

Översikt

Skapad unikt för företag

Spotify Business är en streamingtjänst specifikt framtagen för företag och organisationer som lagligt vill spela upp musik i sin verksamhet, det kan vara allt från restauranger och butiker till vårdmottagningar eller företag som bara vill spela lite musik i receptionen. Musiktjänsten passar alla storlekar, både stora och små företag och ger dig de verktyg du behöver för att enkelt hantera musiken. Så istället för att spendera tid på att välja ut låtar, och kontrollera vad som spelas i lokalen, låter du Spotify Business göra jobbet.

Fördelar:

  • Passar stora som små företag  - ett abonnemang, flera lokaler. 
  • Unika låtlistor för företag - Soundtracks eller Playlists.
  • Minska administrationen - schemalägg, mixa, drag’n drop.  
  • Ladda ner och använd direkt på iOS eller PC.
  • Ingår kommersiell licens att lagligt spela låtar på plattformen.

Versioner & prislista

Specifikationer

Upptäck musik på två olika sätt

Tanken är att du enkelt ska kunna hitta musik och låtlistor som passar just ditt varumärke, och samtidigt få till rätt energinivå. Alla låtlistor i Spotify Business är gjorda av musikexperter som har en bakgrund inom musikbranschen och uppdateras med nytt varje månad. Så du behöver inte bekymra dig över att låtarna ska bli gamla eller uttjatade. Och det finns självfallet en rödtråd genom hela spellistan och du kan vara säker på ett det inte förekommer svordomar eller ovårdat språk i låttexterna.

Det finns två olika sätt att spela musik med Spotify Business: Soundtracks eller Playlists.
Skillnaden är längden på låtlistan. Playlists har 4-8 timmar med musik, medan Soundtracks har en hel vecka med låtar! Det går självklart bra att mixa ihop Playlists och Soundtracks i schemaläggningsfunktionen och på sätt skapa ditt eget unika  veckoschema av musik.

Soundtracks & Playlists

Soundtrack är färdiga låtlistor med hela 40 timmar musik specifikt gjort för att passa företag i en publik miljö. Du behöver inte uppdatera musiken eller bekymra dig över att höra samma låtar gång på gång, alla spellistor uppdateras varje månad. Soundtracks finns självklart i olika stilar och energinivåer, Young Vibrant, Trendy Chic eller varför inte Quite Dreamy, du hittar garanterat något som passar.  Du kan fokusera på annat än att administrera musiken på företaget – utan krångel!

Playlists passar perfekt till något tidsbegränsat och något som inte är en del av den dagliga verksamheten, kanske när du behöver höja energinivån i lokalen lite extra. En Playlist innehåller 4-8 timmar med musik och kan enkelt mixas ihop med andra listor.

Professionell planering

Genom att mixa Soundtracks, Playlists och dina egna låtlistor (från Spotify) kan du skapa personliga veckoscheman av musik. Och det är inte svårt, veckoschemat ser ut som en vanlig digital kalender och genom drag and drop kan du flytta och ändra i ditt schema, planera i förväg och anpassa till verksamheten. Spela lite lugnare musik under dagarna och höja tempot på kvällarna.

  • Drag and Drop  -  Lägg till eller flytta låtlistor i veckoschemat genom att dra listor till kalendern.
  • Schedule your day –schemalägg spellistor och ändra atmosfären och energin under dagen.
  • Mix it up – skapa variation i musiken genom att blanda låtlistor.

Verktygen som ger dig kontroll

Centralstyrning: Ett konto, flera användare. Med Spotify Business får du full överblick vad för musik som spelas och när det spelas. Oavsett om du har en lokal (singel location) eller flera lokaler (multiple location). Och du behöver inte spela samma musik på alla ställen. Bjud in användare till kontot och ge olika accesser.

Fjärrkontroll: Ladda ner remote app på telefonen, så blir det enklare att hoppa över en låt eller ändra volymen. Till exempel om personal vill byta Soundtrack, Playlists eller scheman som godkänts i förväg.

Planera: Schemalägg låtlistorna för att passa olika tidpunkter under dagen.

Lätt att komma igång: Du behöver ingen ny hårdvara, Spotify Business fungerar med iOS enheter (iphone, Ipad eller iPad touch) eller Windows PC.  Ladda ner appen, para ihop spelaren med Spotify Business koden på ditt konto och du är igång.

Begränsa bandbredd: Du väljer hur mycket bandbredd musiktjänsten ska använda, och vill du vara säker på att musiken inte ska påverkas av störningar i nätverket, spelar du bara i offline-läge.

Now playing: Om det låter bra, visa upp det! Koppla upp en skärm mot nätet och visa vad som spelas i realtid. Ett bra sätt att starta en konversation.

Enkelt att starta upp

Med Spotify Business behöver du inte skaffa någon ny hårdvara eller ny musikspelare. Du behöver bara ladda ner Spotify Business appen på din iOS-enhet eller Windows PC. Efter det parar du ihop enheten med din unika kod (som du hittar på ditt konto) och du kan börja spela musik direkt!

Visa vad som spelas

Genom att använda en skärm, eller en TV, eller en Ipad, eller något annat som är uppkopplad mot nätet, kan du visa vilken musik som spelas just nu i dina lokaler. För riktigt bra musik ska inte bara låta bra, det ska även se bra ut och förstärka intrycket av verksamheten.

Olika versioner och priser

Spotify Business prenumererar du på och precis som många andra streamingtjänster förnyas din prenumeration en månad i taget. Idag finns det två olika prisplaner eller versioner som kallas: Single Location och Multiple Location.

Och som det låter passar Single Location (299kr/mån) för företag som vill spela musik på endast en plats och dessutom har en omsättning under 10 miljoner SEK om året.

Multiple Location (från 799kr/mån) passar företag med en högre omsättning och/eller med verksamhet på flera olika platser. Och skulle du vilja spela olika typer typer av musik, på olika ställen, på en och samma plats (location). Kan du enkelt lägga till det som kallas för en ”zon” (199kr/mån).

  • Exempel 1: Du driver ett café och har öppnat ytterligare ett ställe på annan plats/adress. Då har du två ”locations”  och betalar för två Multiple Location. Totalt 1 598kr/mån.
  • Exempel 2: Du driver ett hotell och vill spela en typ av musik i lobbyn och en annan typ av musik i hotellbaren. Du behöver då en Multiple Location och lägger sedan till en zon. Totalt 998kr/mån.

Upptäck musik

Man kan spela musik på två olika sätt med Spotify Business: Soundtracks eller Playlists. Ett Soundtrack innehåller 40 timmar av musik vilket och är speciellt framtagna för att fungera i en kommersiell miljö. Vi har tagit hänsyn till längd på intron/outron, att det finns en röd tråd genom hela spellistan, och att det inte förekommer svordomar eller ovårdat språk i texterna. Våra Soundtracks finns i olika stilar och energinivåer så det är enkelt att hitta något som passar. Tanken är att man ska välja ett Soundtrack som passar sitt varumärke och energinivå. Vi uppdaterar dem månadsvis med 10% ny musik vilket innebär att man inte behöver oroa sig för att musiken ska hinna bli utdaterad eller gammal. Skillnaden mellan ett Soundtrack och en Playlist är främst längden på spellistan. En Playlist innehåller 4-8 timmar musik och är tänkta att användas mer för tidsbegränsade events medan ett Soundtrack täcker en hel vecka. Man kan även mixa Soundtracks och Playlists i vår schemaläggningsfunktion för att bygga sitt egna unika veckoschema av musik. All musik på plattformen är kurerad av experter för att fungera optimalt i butiker, restauranger, kaféer och andra lokaler med öppna ytor. Våra musikexperter sitter på vårt huvudkontor i Stockholm och har alla en bakgrund inom musikbranschen.

Visa vilken musik du spelar just nu.

Bra musik ska inte bara låta bra. Den ska se bra ut också. Använd en TV, iPhone, iPad, iPod eller skärm som är uppkopplad mot internet för att visa vad du spelar i realtid. Det är en bra konversationsstartare!

Planera som ett proffs

Skapa ditt egna personliga veckoschema av musik genom att mixa soundtracks, playlists, och dina egna listor från Spotify. Veckoschemat ser ut som en outlook-kalender och gör det enkelt att planera din vecka i förväg. Till exempel kanske du vill spela musik med högre tempo på kvällstid och något lugnare tidigare på dagen. Drag and drop - Dra enkelt över våra Soundtracks, Playlists, eller dina Spotify-spellistor in i veckoschemat Schedule your day - Schemalägg dina spellistor för att skapa olika energinivåer under dagen Mix it up - Blanda spellistorna för att skapa mer variation i musiken

Kontrollfunktioner

- Centralstyrning - Låt inte slumpen avgöra vilken musik som spelas i din restaurang. Med Spotify Business får du full överblick över vad som spelas och när det spelas. - Fjärrkontroll - Låt din personal välja mellan de Soundtracks, Playlists och Scheman du godkänt i förväg. Genom att ladda ned vår remote app på sina telefoner kan de dessutom hoppa över låtar och ändra volyment. - Planera som ett proffs - Schemalägg dina egna spellistor så att de passar olika tider på dygnet. - Ingen extra hårdvara - Använd tjänsten med utrustning du redan har tillgänglig såsom en iOS-enhet (iPhone, iPad eller iPod touch), eller en Windows PC - Begränsa bandbredden - Välj hur mycket bandbredd tjänsten ska använda. Du kan även spela musik i offline-läge för att förhindra att musiken påverkas av störningar i nätverket

Soundtracks & Playlists

Soundtracks -Tanken är att välja ett Soundtrack och därefter slippa oroa sig över att uppdatera musiken eller att behöva höra samma låtar gång på gång. Våra Soundtracks innehåller 40 timmar musik utan upprepningar vilket hjälper dig fokusera på din verksamhet framför att administrera och uppdatera spellistor. Välj ett soundtrack som passar varumärket och den energinivå och känsla du vill förmedla i lokalen och kör igång. Vi uppdaterar musiken på månadsbasis för att se till att den känns fräsch. Inget mer krångel - vi sköter det åt dig! Playlists - Perfekt för tidsbegränsade events. En Playlist innehåller 4-8 timmar av musik och är perfekt för tillfällen som inte är en del av din dagliga verksamhet. Tanken är att byta över till, eller mixa ihop din musik med våra playlists närhelst du vill höja energin lite extra.

Kom igång på några minuter

Du behöver inte köpa någon dedikerad hårdvara för att använda Spotify Business. Ladda ned vår app på en iOS-enhet eller en Windows PC, para ihop spelaren med koden du får inuti ditt Spotify Business-konto, och kör igång direkt!

Priser & licensiering

Spotify Business är en prenumerationstjänst som förnyas en månad i taget. Vi erbjuder i dagsläget två olika prisplaner; Single Location och Multiple Locations. Single Location passar företag som omsätter mindre än 10 miljoner kronor per år och som vill spela musik på en plats. Priset är 299 kronor/månad. Multiple Locations passar företag som vill spela musik på fler platser. Priset för Multiple Locations är 799 kronor per plats och månad, och om ni vill spela musik på fler platser på samma adress kan ni lägga till fler zoner för endast 199 kronor per månad. Här är två exempel som bättre kan beskriva prisplanen: - En caféägare som har två olika fik på olika adresser behöver två olika locations och månadspriset blir då 1598 kronor. - Ett hotell som vill spela olika musik i sin lobby och bar skapar en location och lägger sedan till ytterligare en zon. Månadspriset blir 998 kronor.

Villkor

Användarvillkor

Se villkor

Sekretesspolicy

Se villkor