Spotify Business

Spelar du musik i verksamheten?
Då är Spotify Business något för dig - en helt unik musiktjänst speciellt framtagen för företag.

Jämför versioner

Översikt

Skapad unikt för företag

Spotify Business är en streamingtjänst specifikt framtagen för företag och organisationer som lagligt vill spela upp musik i sin verksamhet, det kan vara allt från restauranger och butiker till vårdmottagningar eller företag som bara vill spela lite musik i receptionen. Musiktjänsten passar alla storlekar, både stora och små företag och ger dig de verktyg du behöver för att enkelt hantera musiken. Så istället för att spendera tid på att välja ut låtar, och kontrollera vad som spelas i lokalen, låter du Spotify Business göra jobbet.

Fördelar:

  • Passar stora som små företag  - ett abonnemang, flera lokaler. 
  • Unika låtlistor för företag - Soundtracks eller Playlists.
  • Minska administrationen - schemalägg, mixa, drag’n drop.  
  • Ladda ner och använd direkt på iOS eller PC.
  • Ingår kommersiell licens att lagligt spela låtar på plattformen.

Bransch/kategori

Leverantör

Versioner & prislista

Specifikationer

Upptäck musik på två olika sätt

Tanken är att du enkelt ska kunna hitta musik och låtlistor som passar just ditt varumärke, och samtidigt få till rätt energinivå. Alla låtlistor i Spotify Business är gjorda av musikexperter som har en bakgrund inom musikbranschen och uppdateras med nytt varje månad. Så du behöver inte bekymra dig över att låtarna ska bli gamla eller uttjatade. Och det finns självfallet en rödtråd genom hela spellistan och du kan vara säker på ett det inte förekommer svordomar eller ovårdat språk i låttexterna.

Det finns två olika sätt att spela musik med Spotify Business: Soundtracks eller Playlists.
Skillnaden är längden på låtlistan. Playlists har 4-8 timmar med musik, medan Soundtracks har en hel vecka med låtar! Det går självklart bra att mixa ihop Playlists och Soundtracks i schemaläggningsfunktionen och på sätt skapa ditt eget unika  veckoschema av musik.

Soundtracks & Playlists

Soundtrack är färdiga låtlistor med hela 40 timmar musik specifikt gjort för att passa företag i en publik miljö. Du behöver inte uppdatera musiken eller bekymra dig över att höra samma låtar gång på gång, alla spellistor uppdateras varje månad. Soundtracks finns självklart i olika stilar och energinivåer, Young Vibrant, Trendy Chic eller varför inte Quite Dreamy, du hittar garanterat något som passar.  Du kan fokusera på annat än att administrera musiken på företaget – utan krångel!

Playlists passar perfekt till något tidsbegränsat och något som inte är en del av den dagliga verksamheten, kanske när du behöver höja energinivån i lokalen lite extra. En Playlist innehåller 4-8 timmar med musik och kan enkelt mixas ihop med andra listor.

Professionell planering

Genom att mixa Soundtracks, Playlists och dina egna låtlistor (från Spotify) kan du skapa personliga veckoscheman av musik. Och det är inte svårt, veckoschemat ser ut som en vanlig digital kalender och genom drag and drop kan du flytta och ändra i ditt schema, planera i förväg och anpassa till verksamheten. Spela lite lugnare musik under dagarna och höja tempot på kvällarna.

  • Drag and Drop  -  Lägg till eller flytta låtlistor i veckoschemat genom att dra listor till kalendern.
  • Schedule your day –schemalägg spellistor och ändra atmosfären och energin under dagen.
  • Mix it up – skapa variation i musiken genom att blanda låtlistor.

Verktygen som ger dig kontroll

Centralstyrning: Ett konto, flera användare. Med Spotify Business får du full överblick vad för musik som spelas och när det spelas. Oavsett om du har en lokal (singel location) eller flera lokaler (multiple location). Och du behöver inte spela samma musik på alla ställen. Bjud in användare till kontot och ge olika accesser.

Fjärrkontroll: Ladda ner remote app på telefonen, så blir det enklare att hoppa över en låt eller ändra volymen. Till exempel om personal vill byta Soundtrack, Playlists eller scheman som godkänts i förväg.

Planera: Schemalägg låtlistorna för att passa olika tidpunkter under dagen.

Lätt att komma igång: Du behöver ingen ny hårdvara, Spotify Business fungerar med iOS enheter (iphone, Ipad eller iPad touch) eller Windows PC.  Ladda ner appen, para ihop spelaren med Spotify Business koden på ditt konto och du är igång.

Begränsa bandbredd: Du väljer hur mycket bandbredd musiktjänsten ska använda, och vill du vara säker på att musiken inte ska påverkas av störningar i nätverket, spelar du bara i offline-läge.

Now playing: Om det låter bra, visa upp det! Koppla upp en skärm mot nätet och visa vad som spelas i realtid. Ett bra sätt att starta en konversation.

Enkelt att starta upp

Med Spotify Business behöver du inte skaffa någon ny hårdvara eller ny musikspelare. Du behöver bara ladda ner Spotify Business appen på din iOS-enhet eller Windows PC. Efter det parar du ihop enheten med din unika kod (som du hittar på ditt konto) och du kan börja spela musik direkt!

Visa vad som spelas

Genom att använda en skärm, eller en TV, eller en Ipad, eller något annat som är uppkopplad mot nätet, kan du visa vilken musik som spelas just nu i dina lokaler. För riktigt bra musik ska inte bara låta bra, det ska även se bra ut och förstärka intrycket av verksamheten.

Olika versioner och priser

Spotify Business prenumererar du på och precis som många andra streamingtjänster förnyas din prenumeration en månad i taget. Idag finns det två olika prisplaner eller versioner som kallas: Single Location och Multiple Location.

Och som det låter passar Single Location (299kr/mån) för företag som vill spela musik på endast en plats och dessutom har en omsättning under 10 miljoner SEK om året.

Multiple Location (från 799kr/mån) passar företag med en högre omsättning och/eller med verksamhet på flera olika platser. Och skulle du vilja spela olika typer typer av musik, på olika ställen, på en och samma plats (location). Kan du enkelt lägga till det som kallas för en ”zon” (199kr/mån).

  • Exempel 1: Du driver ett café och har öppnat ytterligare ett ställe på annan plats/adress. Då har du två ”locations”  och betalar för två Multiple Location. Totalt 1 598kr/mån.
  • Exempel 2: Du driver ett hotell och vill spela en typ av musik i lobbyn och en annan typ av musik i hotellbaren. Du behöver då en Multiple Location och lägger sedan till en zon. Totalt 998kr/mån.

Villkor

Användarvillkor

Se villkor

Sekretesspolicy

Se villkor